75 Halloween quiz questions and answers on TV, film, literature, music, history and celebrities

·8-min read
Photo credit: Netflix
Photo credit: Netflix

We've officially slipped into autumn and, with Halloween fast approaching, it's got us conjuring up plans to carve spooky pumpkins, concoct stylish table decorations for fiendish feasts at home, and devise devilish quizzes to play with friends and family online.

If you're planning to play quiz master for virtual Halloween celebrations on Sunday 31 October, allow us to help with our ready-made, Halloween-themed quiz with six rounds and answers, covering the categories of TV, film, literature, music, history and celebrity. Enjoy!

Halloween quiz

Round 1 - Halloween TV quiz

Photo credit: Netflix
Photo credit: Netflix
  1. Which science fiction horror series from Netflix is set in the fictional town of Hawkins? [Answer: Stranger Things]

  2. Mädchen Amick plays Shelly Briggs in David Lynch's cult TV classic Twin Peaks - but which eerie Netflix drama does she star in currently? [Answer: Riverdale]

  3. In the Friends episode 'The One with the Halloween Party', what memorable - but not particularly spooky - costumes did Ross and Chandler wear? [Answer: Ross was Spud-nik and Chandler was a Pink Bunny]

  4. On 31 October back in 1992, the BBC petrified the nation with Ghostwatch, a scripted drama that duped viewers into believing it was a live transmission from a haunted house. Which trusted TV veteran presented it? [Answer: Michael Parkinson]

  5. Ryan Murphy's unsettling Netflix series Ratched starring Sarah Paulson is inspired by which classic 1962 novel? [Answer: One Flew Over The Cuckoo's Nest]

  6. Netflix's slasher horror series Fear Street Trilogy are based on the novels by which young adult author? [Answer: RL Stine]

  7. Name the actress set to play Morticia Addams in Tim Burton's Addams Family reimagining for Netflix? [Answer: Catherine Zeta-Jones]

  8. Bates Motel starring Freddie Highmore is the prequel to which classic horror film? [Answer: Psycho]

  9. What is the name of the young woman who vanishes in David Lynch's cult series Twin Peaks? [Answer: Laura Palmer]

  10. What is the surname of Sabrina the teenage witch? [Answer: Spellman]

Round 2 - Halloween Film quiz

Photo credit: Sky
Photo credit: Sky
  1. In Hocus Pocus, what are the names of the three Sanderson sisters and the actresses who play them? [Answer: Bette Midler as Winifred, Sarah Jessica Parker as Sarah, and Kathy Najimy as Mary]

  2. Which other scary '90s film did Scream's Neve Campbell and Skeet Ulrich star in? [Answer: The Craft]

  3. In which 1982 horror film did Carol Anne start talking to the television set? [Answer: Poltergeist]

  4. In the film adaptation of Roald Dahl's The Witches, Anjelica Huston's Grand High Witch plans to turn children into what? [Answer: Mice]

  5. Which actor played the role of Hannibal Lecter on screen before Anthony Hopkins made it his own? [Answer: Brian Cox]

  6. Which actress is reprising her iconic role - made famous over two decades ago - for Halloween Kills? [Answer: Jamie Lee Curtis]

  7. Name the eerie hotel in Stanley Kubrick's The Shining [Answer: The Overlook Hotel]

  8. What We Do in the Shadows is based on the ordinary and at times, banal lives of what... [Answer: Vampires]

  9. What's the name of the terrifying clown in Stephen King's It, which was recently remade starring Bill Skarsgard in the title role? [Answer: Pennywise]

  10. In Harry Potter And The Philosopher’s Stone, can you name the creature that breaks into Hogwarts on Halloween night? [Answer: Mountain troll]

Round 3 - Halloween Literature quiz

Photo credit: Warner Bros.
Photo credit: Warner Bros.
  1. The Goosebumps series of books has spooked readers since its release back in 1992 - name the author who created them? [Answer: R.L. Stine]

  2. What is the name of the youngest Baudelaire child in Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events? [Answer: Sunny]

  3. In Harry Potter, how do Harry, Ron and Hermione usually mark the 31 October at Hogwarts? [Answer: With a Halloween feast in the Great Hall at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry]

  4. Janet and Allan Ahlberg's Halloween classic Funnybones tells the story of a big skeleton, a little skeleton and what else? [Answer: A dog skeleton]

  5. What supernatural power does Carrie possess in Stephen King's blood-soaked novel of the same title? [Answer: Telekinesis - she can move objects with her psychic ability]

  6. Which spell did Professor Flitwick first teach Harry, Ron and Hermione on Halloween in Harry Potter and the Sorcerer's Stone? [Answer: Wingardium Leviosa]

  7. How many witches appear in Shakespeare's Macbeth? [Answer: Three]

  8. What is the name of the White Witch in The Chronicles of Narnia? [Answer: Jadis]

  9. What is 'The Weird Sisters' in the Harry Potter books? [Answer: A popular band in the wizarding world, of course]

  10. Who wrote Frankenstein in 1818? [Answer: Mary Shelley]

Round 4 - Halloween Celebrity quiz

Can you guess the famous model transformed for one of her legendary Halloween parties? [Answer: Heidi Klum]

Photo credit: Mike Coppola - Getty Images
Photo credit: Mike Coppola - Getty Images

Can you name the British broadcaster who has recently returned to our TV screens with a retrospective series? [Answer: Louis Theroux]

Photo credit: GC Images
Photo credit: GC Images

Can you guess the celebrity waltzing head first into Halloween in this outrageous Cruella outfit? [Answer: Craig Revel Horwood]

Photo credit: Ricky Vigil M - Getty Images
Photo credit: Ricky Vigil M - Getty Images

Guess the TV power couple [Answer: Holly Willoughby and Dan Baldwin]

Photo credit: Ricky Vigil - Getty Images
Photo credit: Ricky Vigil - Getty Images

Can you name the glamorous US model and musician? [Answer: Bella Hadid and The Weeknd's Abel Tesfaye]

Photo credit: Gilbert Carrasquillo - Getty Images
Photo credit: Gilbert Carrasquillo - Getty Images

Round 5 - Halloween Music quiz

Photo credit: Amazon Prime
Photo credit: Amazon Prime
  1. Name the band that sang Pet Sematary which originally belonged to the 1989 cult classic film of the same title? [Answer: The Ramones]

  2. What lyric comes next in Shakira's supernatural hit "There's a She Wolf in the closet..." [Answer: "Open up and set it free."]

  3. What year was Rockwell's paranoid classic Somebody's Watching Me released? [Answer: 1984]

  4. "An invisible man, Sleeping in your bed", is the lyric from which hit belonging to the '80s movie of the same title? [Answer: Ghostbusters]

  5. Cliff Richard sang about a seemingly supernatural woman who was part what? [Answer: Devil Woman]

  6. In what year did The Rocky Horror Picture Show first open? [Answer: 1975]

  7. Name the legendary singer who starred played the Goblin King in Labyrinth [Answer: David Bowie]

  8. Name the lead singer of the Smashing Pumpkins [Answer: Billy Corgan]

  9. Which family were 'creepy, kooky, mysterious and spooky'? [Answer: The Addams Family]

  10. Which group famously sang about zombies? [Answer: The Cranberries]

Round 6 - Halloween History quiz

Photo credit: PhotoAlto/Frederic Cirou - Getty Images
Photo credit: PhotoAlto/Frederic Cirou - Getty Images
  1. Name the celestial event which will happen on Halloween for the first time in 19 years [Answer: October's second full moon, also known as a Blue Moon]

  2. What vegetable was originally carved to create a Jack-O'-lantern before the pumpkin became the Halloween vegetable of choice? [Answer: Turnip]

  3. On which historical figure was Bram Stoker's Dracula said to have been based? [Answer: Vlad the Impaler]

  4. Which famous magician died on Halloween? [Answer: Harry Houdini]

  5. What is the day after Halloween called? [Answer: All Saints Day]

  6. What is a group of witches called? [Answer: A coven]

  7. Many of us enjoyed a full moon on Halloween last year - but when will it next occur? [Answer: Halloween 2039]

  8. What are vampires scared of? [Answer: Wooden stakes]

  9. Victorians put what inside their coffins, just in case? [Answer: Bells - if they happened to be buried alive]

  10. For which fruit do you traditionally bob for on Halloween? [Answer:Apples]

Round 7 - The Halloween round for children

Photo credit: E.T/Amazon
Photo credit: E.T/Amazon
  1. In Ghostbusters, what is the name of the infamous ghost with a ginormous appetite? [Answer: Slimer]

  2. What totally fetch Halloween costume did Lindsay Lohan's character Cady wear in Mean Girls? [Answer: The Bride of Frankenstein]

  3. What is the name of Hufflepuff house's patron ghost? [Answer: Fat Friar]

  4. In Frankenweenie, Tim Burton's twist on the classic Frankenstein story, a young scientist bringing what back to life? [Answer: His beloved pet dog]

  5. Name the singer and actress that plays Mavis in Hotel Transylvania [Answer: Selena Gomez]

  6. Helen Nicoll gave us a series of children's books about a well-meaning witch, her striped cat, and their friend Owl. What were the books called? [Answer: Meg and Mog]

  7. What is the name of the fourth and final novel in The Twilight Saga? [Answer: Breaking Dawn]

  8. What animals are traditionally associated with witches? [Answer: Black cats]

  9. In Steven Spielberg's otherworldly classic E.T, name the creature Elliot sets free in his Science class, angering his teacher and causing quite the commotion? [Answer: Frogs]

  10. In Roald Dahl's dark fantasy world of The Witches, what is the name of the little boy who is lured into the convention hall by the Grand High Witch with the promise of free chocolate? [Answer: Bruno Jenkins]

  11. What type of creature is Shrek? [Answer: An ogre]

  12. What does Dracula transform himself into? [Answer: A bat]

  13. What's the name of the green one-eyed monster from Monsters Inc? [Answer: Mike Wazowski]

  14. Also in Monsters Inc, what is the name of the baby who is not afraid of monsters? [Answer: Boo]

  15. What do the children in E.T dress him up as to escape the house at Halloween? [Answer: A Ghost]

  16. The Pixar film Coco is based on which Mexican holiday? [Answer: Day of the Dead]

  17. Which TV series features the beloved characters Fred, Velma, and Daphne? [Answer: Scooby-Doo]

  18. The loveable Bull Terrier dog Sparky lives with Victor Frakenstein in which Tim Burton film? [Answer: Frankenweenie]

  19. What is the name of Billy's very cute and beleaguered mogwai in Gremlins? [Answer: Gizmo]

  20. Who runs the hotel in the monster comedy Transylvania Hotel? [Answer: Count Dracula]

Like this article? Sign up to our newsletter to get more articles like this delivered straight to your inbox.

SIGN UP

In need of some positivity or not able to make it to the shops? Enjoy Good Housekeeping delivered directly to your door every month! Subscribe to Good Housekeeping magazine now.

SUBSCRIBE NOW

You Might Also Like

Our goal is to create a safe and engaging place for users to connect over interests and passions. In order to improve our community experience, we are temporarily suspending article commenting